fbpx

Behandeling Kinesitherapie Osteopathie IASTM behandeling Kinesitherapie | Osteopathie | IASTM

IASTM

Instrument assisted soft tissue mobilization

Ergon IASTM Technique is een innovatieve therapeutische behandelmethode voor neuro-musculoskeletale pathologieën. Met behulp van speciaal ontworpen klinische instrumenten worden het littekenweefsel en de fasciale beperkingen in zachte weefsels (spieren, gewrichtsbanden, pezen, fascia en zenuwen) behandeld.

Het is gebaseerd op de theorie van myofasciale meridianen (Thomas Myers, Ida Rolf) en wordt toegepast op specifieke punten met weefselrestricties en fasciale verklevingen langs de fasciale meridianen. Wanneer deze zijn opgeheven verbetert de functionaliteit na een aantal behandelingen.

Het is een efficiënte methode om

  • los littekenweefsel, verklevingen en fasciale stijfheid te detecteren en los te maken
  • weefselperfusie lokaal te verhogen
  • spiertonus en spierpijn te verminderen
  • Range of Motion van gewrichten te herstellen
  • weefselherstel te verbeteren door het activeren van aanmaak van fibroblasten

Kinesitherapie

Waarom kinesitherapie?

Heb je lage rugpijn? Moet je revalideren? Of heb je last van stijve spieren en gewrichten? Dan kan kinesitherapie je zeker helpen. Door verschillende oefeningen en therapieën bij de kinesist, vermindert de pijn en voorkom je problemen in de toekomst.

Waarvoor kan je terecht bij Kinesis?

KINESITHERAPIE
MANUELE THERAPIE
FASCIATHERAPIE
MYOFASCIALE THERAPIE
HANDREVALIDATIE
kPNI
(TOP)SPORTKINESITHERAPIE
SCREENING & PREVENTIE

Kinesitherapeuten

Jef Kissembeek
Jonas Indesteege

Contact

+ 32 14 31 78 86
www.kinesis-mol.be

Osteopathie

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode van het bewegingsapparaat, van organen en weefsels in het lichaam. De osteopaat onderzoekt en behandelt manueel de bewegingsmogelijkheid van al deze systemen en zoekt naar bewegingsbeperkingen die een verband kunnen hebben met de klacht van de patiënt. Osteopaten maken gebruik van een uitgebreide praktische kennis over anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie.

Een osteopaat zal alle blokkades en bewegingsbeperkingen in het lichaam, die met de klacht verband houden, in kaart brengen. Zo gaat hij op zoek naar de oorzaak van de klacht en behandelt deze door middel van manipulaties, spiertechnieken en mobilisaties. De osteopaat geneest niet maar moedigt het lichaam aan om zelf te genezen. Dit doet hij door blokkades en bewegingsbeperkingen die een genezing in de weg staan, op te heffen. Apparatuur of medicijnen worden niet gebruikt.

Osteopaat

Lieve Verspeek

Contact

+32 489 83 97 93
lieveke.verspeek@gmail.com
www.verspeek.be

Heb je nood aan een behandeling?

Maak hier een afspraak