Kinesitherapie

“Recover and revive” of ‘herstel en herleef’. In overleg met wat er voor u haalbaar is, werken we samen naar uw doel. Binnen deze samenwerking staat u dan ook voorop, als voornaamste partner. We gaan samen met u en voor u op zoek naar dat wat werkt.

Samen met u bespreken we dan ook graag hoe we uw klachten opvolgen. Zo verwoorden we de doelen die we als team willen bereiken. We kijken wat voor u als persoon past, en durven verder kijken dan uw pathologie of klachten. Daarbij raden we steeds een actieve behandeling aan. Elke vorm van beweging, hoe klein ook, is een meerwaarde in uw herstel. Bent u klaar voor uw actief herstel? Maak hier uw online afspraak!

Fyzico

Kinesitherapeuten

Steven Mentens
Klaas Van Wuytswinkel
Reine Daniels

 

Contact

014 70 83 86
www.fyzico.be

IASTM

Instrument assisted soft tissue mobilization

Ergon IASTM Technique is een innovatieve therapeutische behandelmethode voor neuro-musculoskeletale pathologieën. Met behulp van speciaal ontworpen klinische instrumenten worden het littekenweefsel en de fasciale beperkingen in zachte weefsels (spieren, gewrichtsbanden, pezen, fascia en zenuwen) behandeld.

Het is gebaseerd op de theorie van myofasciale meridianen (Thomas Myers, Ida Rolf) en wordt toegepast op specifieke punten met weefselrestricties en fasciale verklevingen langs de fasciale meridianen. Wanneer deze zijn opgeheven verbetert de functionaliteit na een aantal behandelingen.

Het is een efficiënte methode om

  • los littekenweefsel, verklevingen en fasciale stijfheid te detecteren en los te maken
  • weefselperfusie lokaal te verhogen
  • spiertonus en spierpijn te verminderen
  • Range of Motion van gewrichten te herstellen
  • weefselherstel te verbeteren door het activeren van aanmaak van fibroblasten

Heb je nood aan een behandeling?

Maak hier een afspraak