✓ Wees consistent

Als golfer heb jij flexibiliteit, stabilisatiekracht en neuromusculaire controle (coördinatie) nodig. Zonder deze drie sleutelfactoren wordt de golfswing inconsistent en neemt de kans op een miss-hit toe.

Gezien de complexiteit van de golfswing moeten het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat goed met elkaar communiceren om een fundamenteel correcte en herhaalbare swing aan te leren. Door de neuromusculaire controle te vergroten, zal jij veel consistenter zijn in jouw game play

✓ Verhoog je swingsnelheid

Power = Kracht x Snelheid. Daarom leidt een toename van kracht of snelheid tot een toename van het vermogen. Dit wordt bereikt door ofwel de belasting te verhogen, zoals bij progressieve krachttraining; of het verhogen van de snelheid waarmee u een last verplaatst.

Het gecombineerde effect zorgt dat je een ​​hoger niveau van power kan ontwikkelen, wat resulteert in een hogere club-head speed en driving distance, dewelke gerelateerd is aan uw handicap.

✓ Speel pijnvrij

Meer dan 80% van golf gerelateerde blessures komt door overbelasting dat ontstaat door cumulatieve stress op het zacht weefsel. De plaats van de typische golfblessures zijn lage rug, gevolgd door de pols en schouder bij professionele golfspelers en elleboog, gevolgd door lage rug en schouder bij amateur golfspelers.

Onze aanpak om het risico op een blessure te beperken is een uitgebreid blessure preventie strategie.

The key to improve
your golf swing

Golf Performance Training

Golf Mol Upgrade

Een assessment laat ons toe om enerzijds te evalueren of jij functioneel klaar bent om een ​​golfspecifiek trainingssprogramma te volgen, en anderzijds om mogelijke spier onevenwichtigheden en disfunctionele bewegingspatronen te herkennen die de golfswing negatief kunnen beïnvloeden en het risico van overbelasting of impact gerelateerd blessures kunnen verhogen.

Hoe gaat een assessment in zijn werk?

Klik hier voor meer info!


Geïntegreerde flexibiliteitstraining is een belangrijk onderdeel bij het ontwikkelen van de mobiliteit die nodig is om een ​​biomechanisch efficiënte golfswing uit te voeren. Onze focus ligt op:

 • Corrigeren van spier onevenwichtigheden
 • Vergroten range of motion van de gewrichten
 • Verminderen van stress op de gewrichten
 • Verhogen van de rekbaarheid van het zachte weefsel
 • Ontwikkelen van een optimale neuromusculaire controle
 • Prestatieverbetering
 • Verlagen van het risico op blessures

Hierbij ontwikkelen we optimale niveaus van neuromusculaire efficiëntie, stabiliteit, functionele kracht en power. Neurale aanpassingen worden de focus van het programma in plaats van het streven naar absolute krachttoename. De kwaliteit van de beweging is hierbij belangrijker dan kwantiteit.

We onderscheiden drie levels van core-training met elk hun specifiek doel:

 • Core-stabilization Training
 • Core-strength Training
 • Core-power Training

Bij gebrek aan neuromusculaire efficiëntie zal je er niet in slagen om jouw center of gravity te behouden tijdens de uitvoering van de golfswing. Onthoud dat de golfswing een zeer dynamisch beweging is waarbij het clubblad vaak een snelheid haalt van 160km/uur of meer.

Het is ons doel om jouw bewustwording van stabiliteit te verhogen door gecontroleerde instabiliteit te creëren. We onderscheiden drie levels van Balance Training met elk hun specifiek doel:

 • Balance-stabilization Training
 • Balance-strength Training
 • Balance-power Training

Functionele kracht is het vermogen van het neuromusculaire systeem om tijdens de uitvoering van de golfswing efficiënt kracht te produceren en te verminderen in alle bewegingsvlakken (3D Movement). Het is essentieel om de verschillende houdingsposities van de golfswing te handhaven, de verschillende fasen van de golfswing correct uit te voeren,  de kans op blessures te verkleinen en snelheid te genereren naar impactpositie.

We onderscheiden drie levels van Functional Strength met elk hun specifiek doel:

 • Resistance-stabilization Training
 • Resistance-strength Training
 • Resistance-power Training

Tijdens 18 holes verbruiken de gemiddelde mannelijke golfspelers 620 calorieën. Dit wil zeggen dat jij een matig niveau van fysieke activiteit zou moeten aankunnen. Aan de hand van onze progressieve cardio trainingsschema’s duw jij jouw conditie naar een hoger level.

Wil jij een betere golfer worden?

Maak hier uw afspraak!