Lekkere en gezonde biologische matcha!

100% BIOLOGISCHE MATCHA VAN DE HOOGSTE KWALITEIT

Kansha Matcha wordt zorgvuldig gekweekt op kleine biologische theevelden in Uji, Japan. Deze regio staat bekend om de hoogste kwaliteit matcha dankzij haar uniek microklimaat.

Matcha is groene thee poeder van gemalen groene theeblaadjes. De theeplanten worden voor de oogst speciaal overschaduwd, weg ​​van direct zonlicht. Dit resulteert in een hogere hoeveelheid aan chlorofyl en antioxidanten en een rijke groene kleur. Na de oogst worden de verse blaadjes gestoomd, gedroogd en in traditionele molens gemalen tot fijn poeder. In tegenstelling tot gewone groene thee, consumeren we bij het drinken van matcha het hele theeblad waardoor we ons lichaam voorzien van alle voedingsstoffen die de matcha theeblaadjes bevatten.


Boeddhistische monniken gebruiken matcha al meer dan 800 jaar om alert te blijven tijdens urenlange meditatie. Tegenwoordig weten we dat dit effect wordt veroorzaakt door L-theanine, een aminozuur in matcha dat de productie van alfagolven in het menselijk brein bevordert en leidt tot een betere focus en ontspanning. Maar matcha biedt echter nog meer belangrijke eigenschappen: het is een sterke antioxidant, stimuleert de stofwisseling, helpt het lichaamsgewicht onder controle te houden en bevat enorm veel celbeschermende flavonoïden.

Ben je benieuwd hoe je een overheerlijk kopje matcha klaarmaakt? Of wil je graag andere receptjes uitproberen met matcha? Neem dan zeker en vast een kijken op kanshamatcha.be!