fbpx

Herfstgranola met koffie, blauwe rozijnen en hazelnoten…šŸŒ°

Zo’n krokante komĀ granolaĀ gaat er altijd in! En zelfgemaakt is-ie nĆ³g lekkerder.

Wat heb je nodig voor :

  • 150 gr havermoutĀ 
  • 1 eetlepel chiazaadĀ 
  • 1 eetlepel sesamzaadĀ 
  • 1 eetlepel blauwe rozijnenĀ 
  • Gehakte hazelnotenĀ 
  • 2 eetlepels instant koffie
  • 3 eetlepels olijfolieĀ 
  • 3 eetlepels vloeibare honingĀ 
  • Kaneel of speculaaskruiden
  • 1 theelepel vanille-extract (vrijblijvend)

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven op 180 graden. Voeg in een grote kom de havervlokken, chiazaad, sesamzaad met kaneel of speculaaskruiden en instant koffie. Meng hier ook de hazelnoten en de rozijntjes doorheen. Voeg vervolgens de honing, het vanille extract en de olie aan de granola toe. Meng dit, eventueel met de hand, goed door en verdeel de granola over de bakplaat. Knijp een paar brokjes van de ingrediĆ«nten, voor grotere stukken.
  • Verdeel de granola over een vel bakpapier. Bak de granola in 15 tot 20 minuten af met tussentijds (om de 5 minuten)de granola om scheppen. De granola is klaar wanneer deze lichtbruin begint te kleuren. Laat de granola goed afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.
  •  Tip: De granola is in een dichtdichte pot een paar weekjes houdbaar.


Wens je meer van deze heerlijke receptjes te ontvangen? Of heb je graag meer informatie over gezond gewichtsverlies? Spreek gerust onze erkende diĆ«tiste Marjolein aan via meeuwssen.marjolein@gmail.com of bel ā€­0494 41 46 56ā€¬.